שלישיית אלכסנדר
השלישייה על שם הכנר אלכסנדר טל ז"ל (1932-2005), אביה של מיכל טל, מן הדמויות המוזיקליות הבולטות בארץ, ממייסדי הרביעייה הישראלית החדשה והאנסמבל הקאמרי הישראלי; זכתה עם הקמתה לתהודה והכרה מקהל שוחרי המוזיקה הקלאסית ומהחוג המוזיקלי המקצועי בישראל. "כשאומרים 'מוזיקה קאמרית' מתכוונים בדיוק לזה, למצע עליו נבנה המדיום, למורכבות ולעידון בשילוב כינור וצ'לו עם פסנתר, לחתירה האינסופית והבלתי אפשרית לשוויון ולעצמאות בין שלושת הכלים האלה, ולמה שהיא דורשת: ריכוז, עבודה אינסופית, והקשבה מהנגנים כמו מהקהל...תקשורת תלת־שיחית בלי מלים" (נעם בן זאב, "הארץ"). השלישייה הופיעה על מרבית הבמות בארץ, במוזיאון תל אביב לאמנות, באולם צוקר בהיכל התרבות בתל אביב, במרכז למוזיקה ירושלים משכנות שאננים, באולם הנרי קראון בתיאטרון ירושלים, באולם קלרמונט בביה"ס למוזיקה בוכמן-מהטה אוניברסיטת תל אביב. השתתפה בפסטיבל פליציה בלומנטל למוזיקה, בפסטיבל פיוצ'רדה בספרד, בחג המוזיקה הישראלית, בפסטיבל "פסנתרים" ועוד. חברי השלישייה – הכנר נתאי צרי, הצ'לנית אלה טובי והפסנתרנית מיכל טל - נמנים עם בכירי המורים והמדריכים בקונסרבטוריונים ובמוסדות האקדמיים המובילים בארץ, ביניהם ביה"ס למוזיקה בוכמן-מהטה אוניברסיטת תל אביב, האקדמיה למוזיקה ולמחול ירושלים, המרכז למוזיקה משכנות שאננים בתוכנית המצוינות גולדמן למוזיקה קאמרית ותוכנית פסנתר צעיר, קונסרבטוריון גבעתיים, קונסרבטוריון תל אביב ועוד. השלישייה משקיעה בחינוך נגנים צעירים וחשיפתם לעבודה בקבוצות קאמריות.
נתאי צרי, כנר
הכנר הראשי בתזמורת סימפונט רעננה. מופיע כסולן עם תזמורות רבות בארץ ובעולם, בשיתופי פעולה במוזיקה קאמרית ובמוזיקה בת זמננו. הופיע כסולן עם התזמורת הסימפונית ירושלים, הסימפונית חיפה, סינפונייטה באר שבע, סימפונט רעננה, תזמורת תיאטרון האופרה ברומא, התזמורת הסימפונית של בליאר בפלמה דה מיורקה, הוירטואוזים של קייב, עם מנצחים כמו נועם שריף, גארי ברתיני, עומר ולבר, סלבדור ברוטונס ורבים אחרים. הוא הופיע בפסטיבלים בארץ ובעולם כולל טנגלווד, גראץ, פסטיבל ישראל, פסטיבל שופן בעיר האסורה בבייג'ין ופסטיבל המוזיקה בפוצ'רדה-ספרד. הוביל את קבוצת מוזיקה נובה ואת אנסמבל המאה ה-21, התזמורת הסימפונית של קסטילה וליאון-ספרד וכיהן ככנר ראשון של התזמורת הקאמרית הקיבוצית. בשיתוף עם אחיו, הצ'לן הלל צרי והפסנתרנית מיכל טל, ייסד את ה"מועדון למוזיקה קאמרית ישראלית'' שזכה בפרס פרטוש היוקרתי בשנת 2005. נתאי צרי החל את לימודי המוזיקה אצל אביו צבי צרי, בוגר תואר שני בהצטיינות בכינור באקדמיה למוזיקה רובין בתל אביב והשתלם אצל פרופסור איזידור טינקלמן בקונסרבטוריון סן-פרנסיסקו בארה"ב. בין מוריו בארץ נמנים יאיר קלס, אילן גרוניך, פיוטר בונדרנקו ואורי פיאנקה בכינור, וגד לברטוב בוויולה. הוא נמנה עם סגל ההוראה בכינור בביה"ס למוזיקה בוכמן-מהטה אוניברסיטת תל אביב ובקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה שטריקר בתל אביב וכן מדריך הרכבים צעירים במרכז למוזיקה משכנות שאננים ובתזמורת הפילהרמונית הצעירה.
אלה טובי, צ'לנית
פעילותה המוזיקלית מקיפה את תחומי המוזיקה הקאמרית, המוזיקה החדישה, וכן הוראה והדרכה לדור הצעיר. הופעתה כסולנית תוארה בעיתונות כ"בעלת יכולת שירתית מעודנת מאוד, מלאה ביכולת ביטוי ואיכות צלילית עשירה". לצד פעילותה בשלישייה, היא מרבה בשיתופי פעולה קאמריים וכן ניגנה כצ'לנית מובילה בתזמורת נתניה הקאמרית הקיבוצית ובעשור האחרון הופיעה בתדירות באנסמבל המאה ה-21. כסולנית הופיעה בתיאטרון אמדאו רולדאן בהוואנה, קובה, עם תזמורת האוניברסיטה בראטגרס, ניו ג'רזי, ובסיורי קונצרטים של סולו ומוזיקה קאמרית בטוקיו, בסאול, בהונג קונג, בפסטיבלים בגרמניה, בספרד ובצרפת. עם הפסנתרנית אירית רוב הקימה את סידרת הקונצרטים "קאמרי לעת ערב" בבית יצחק ועורכת אותה בשנים האחרונות בשיתוף עם זמרת הסופרן רויטל רביב. השנה הצטרפה לסגל מורי הצ'לו באקדמיה למוזיקה ולמחול ירושלים. עוד היא מלמדת בקונסרבטוריון גבעתיים, בתוכניות המצוינות של המרכז למוזיקה ירושלים ובסדנה למוזיקה בת זמנינו בביה"ס למוזיקה בוכמן-מהטה אוניברסיטת תל אביב. בעלת תואר דוקטור מביה"ס למוזיקה מייסון גרוס באוניברסיטת ראטגרס בניו ג'רזי, תואר אמן מביה"ס למוזיקה מנהטן בניו יורק ותואר ראשון מהאקדמיה למוזיקה ולמחול ירושלים. היא תלמידתם של שמואל מגן, וכן אלן סטפנסקי וג'ונתן ספיץ בניו יורק.
ד"ר מיכל טל, פסנתרנית, פדגוגית ומרצה
בעלת מוניטין בינלאומי, הקריירה שלה מתפרשת על פני 3 יבשות וכוללת הופעות והקלטות הכוללות נגינה סולנית וקאמרית. היא מוזמנת בקביעות לפסטיבלים, לקורסים ולכיתות אומן, וכן לשיפוט בתחרויות בינלאומיות במרכזים נודעים כגון אולם רחמנינוב במוסקבה, קונסרבטוריון צ'ייקובסקי, קונסרבטוריון בייג'ין, ועוד. בגיל 16 הופיעה לראשונה עם הפילהרמונית הישראלית ומאז הופיעה עם כל התזמורות בארץ ותזמורות רבות בעולם, ביניהן הפילהרמונית של שטרסבורג, הסימפונית בדאלאס ותזמורת הרדיו ההולנדית. ניגנה תחת שרביטיהם של ליאונרד סלאטקין, אדוארדו מאטא ולוצ'אנו בריו. כלת פרסים רבים, ביניהם פרס ראשון בתחרות הבינלאומית לפסנתרנים בדאלאס, פרס פרנסואה שפירא, פרס ראשון בתחרות התזמורת הסימפונית ירושלים, פרס שר החינוך והתרבות, פרס רוזנבלום לאומנויות הבמה ופרס פרנק פלג על פעילות רבת שנים מטעם משרד התרבות. הקלטותיה כוללות את האלבומיםGems ו-Noblesse. ייסדה ביחד עם הכנר נתאי צרי והצ'לן הלל צרי את "המועדון הקאמרי הישראלי", שפעל עשר שנים וביצע יותר משישים יצירות מאת מלחינים ישראליים, כיום חברה ב"שלישיית אלכסנדר" עם הכנר נתאי צרי והצ'לנית אלה טובי. החלה ללמוד נגינה בפסנתר בגיל 5. למדה באקדמיה למוזיקה בתל אביב, באוניברסיטת אינדיאנה, בביה"ס ג'וליארד ובאוניברסיטת ניו יורק. בין מוריה נמנים אריה ורדי, ליאון פליישר, פיטר סרקין וגילברט קאליש. בעלת תואר דוקטור בחוג למוזיקולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים בהדרכתו של פרופ' יהואש הירשברג. נמנית עם סגל המורים בביה"ס למוזיקה בוכמן-מהטה אוניברסיטת תל-אביב ובקונסרבטוריון העירוני גבעתיים וניהלה את תוכנית הפסנתרנים הצעירים המצטיינים במרכז למוזיקה ירושלים. מייסדת ומנהלת אמנותית של פסטיבל הפסנתר הבינלאומי בערד וכן את עמותת "תו הנגב" שתפעל למען קידום חינוך מוזיקלי נגיש, טיפוח כישרונות מקומיים, והעצמת קהילות באמצעות מוזיקה.